בתעשיית ההייטק של היום, אתם נמצאים בחזית החדשנות, כל הזמן דוחפים את הגבולות ומייצרים עבודה חדשנית. אבל, האם אי פעם עצרתם כדי לשאול את עצמכם: "האם השכר שלי תואם את התרומה שלי לעסק?" אתם לא לבד במחשבה הזאת. אנשי הייטק רבים מתמודדים לעיתים קרובות עם המשימה העדינה של בקשת העלאה או שינוי בתנאי ההעסקה. בעוד שהמחשבה ליזום שיחה כזו עשויה להלחיץ, חשוב להבטיח שהמאמצים שלכם מתוגמלים כראוי. במאמר זה יוסי שינובר היועץ העסקי ידריך אתכם באסטרטגיות ובתובנות מעשיות שלא רק יסייעו לכם לעשות את הצעד הזה, אלא גם יגבירו את הסבירות שבקשתכם תיענה בחיוב. בואו נתחיל!
הבינו את הערך שלכם
לפני שאתם אפילו נכנסים למשרד של הבוס שלכם, אתם צריכים להבין את הערך שלכם לתעשייה. יוסי שינובר מציע את הדברים הבאים:
- סקר משכורות בשוק: השתמשו בפלטפורמות כמו Glassdoor, LinkedIn ו- PayScale כדי לבדוק את המשכורות הממוצעות עבור התפקיד שלכם במיקום הגיאוגרפי שלכם.
- העריכו את התרומות שלכם: חשבו על הפרויקטים שהשלמתם, על התפקידים שלקחתם על עצמכם ועל כל התוצאות הניתנות לכימות שהיטיבו עם החברה. זה יעזור לכם לבנות קייס להעלאה שלכם.
בחרו את הזמן הנכון
העיתוי הוא קריטי כאשר דנים בנושאים רגישים כמו העלאה בשכר או הטבות נוספות.
- מצב פיננסי של החברה: יוסי שינובר אומר שכדאי להבין את הבריאות הפיננסית של החברה שבה אתם עובדים. עדיף להימנע מלבקש העלאה בזמן שפל פיננסי או שינויים משמעותיים בחברה.
- סקירות ביצועים: בדרך כלל, ביקורות ביצועים הן הזמנים הטובים ביותר לדון בהתאמות שכר. אם הביקורת שלכם מתקרבת, זה יכול להיות זמן אידיאלי.
הכינו את הקייס שלכם
היועץ העסקי יוסי שינובר מסביר שכאשר אתם מבקשים העלאה, חיוני להיות מוכנים עם קייס משכנע כדי לתמוך בבקשתכם.
- כמתו את ההישגים שלכם: השתמשו במדדים, באחוזים ובכל המספרים הרלוונטיים שיכולים לספק מדד מוחשי לתרומות שלכם. לדוגמה, אם פיתחתם תוכנה שהגדילה את היעילות התפעולית ב-20%, ציינו זאת.
- שדרוג מיומנות: אם לקחתם קורסים נוספים, הסמכות או השתתפתם בסדנאות המשפרות את כישוריכם ואת ערככם, ציינו גם אותם.
תרגלו את הבקשה שלכם
לאחר שאספתם את כל הנתונים הדרושים, הגיע הזמן לגבש ולתרגל את הבקשה שלכם.
- היו תמציתיים: אתם אמורים להיות מסוגלים לטעון את טיעוניכם תוך מספר דקות. תרגלו הגעה מהירה לנקודה והימנעו מדיבורי סרק.
- צפו לשאלות: חשבו על השאלות שהבוס שלכם עשוי לשאול והכינו תשובות. זה לא רק מראה את המוכנות שלכם, אלא גם עוזר לבנות את הביטחון העצמי.
היו מוכנים למשא ומתן
לעיתים קרובות הבקשה הראשונית עשויה שלא להתקבל, ואתם עשויים להיכנס למשא ומתן. יוסי שינובר מסייע גם בזה ומציע:
- דעו את הגבולות שלכם: לפני שאתם נכנסים לפגישה, החליטו על העלאה מינימלית או הטבות שתהיו מוכנים לקבל.
- שקלו יתרונות אחרים: אם העלאה ישירה אינה אפשרית, שקלו לנהל משא ומתן על הטבות אחרות כמו ימי חופשה נוספים, שעות עבודה גמישות או הזדמנויות לפיתוח מקצועי.
גשו לדיון בצורה מקצועית
האופן שבו אתם מציגים את הקייס שלכם הוא חיוני כמו התוכן שלו.
- הישארו מקצועיים: יוסי שינובר מציע להימנע מאנקדוטות אישיות על עלייה ביוקר המחיה או אתגרים פיננסיים אישיים. היצמדו לסיבות מקצועיות כדי להצדיק את ההעלאה שלכם.
- היו רגועים ואסרטיביים: טבעי להרגיש לחוצים. קחו נשימות עמוקות, שמרו על קשר עין יציב וזכרו שמדובר בדיון מקצועי על הערך והתרומה שלכם.
היו מוכנים לכל תוצאה
בזמן שהתכוננתם ותרגלתם, תמיד יש סיכוי שהתשובה תהיה 'לא'.
- בקשו משוב: אם בקשתכם נדחית, בקשו משוב. חשוב להבין את הסיבות ולבצע שיפורים בעתיד.
- שקלו את האפשרויות שלכם: אם השכר או התנאים שלכם אינם מתיישרים עם השכר בשוק ואין מקום למשא ומתן, ייתכן שיהיה עליכם לשקול אם התפקיד הנוכחי או החברה עדיין מיישרים קו עם המטרות המקצועיות שלכם.
לסיכום
בקשת העלאה בעולם ההייטק דורשת שילוב מאוזן של הכנה, ביטחון ועדינות אסטרטגית. למרות שהסיכונים עשויים להיראות גבוהים, זכרו כי תמיכה בשווי שלכם היא לא רק על הכרה כספית אלא גם על ביסוס הערך שלכם בתוך הארגון. על ידי מחקר שיטתי, עיצוב קפדני של הקייס שלכם ושמירה על התנהגות מקצועית במהלך הדיאלוג, אתם משפרים את הסיכויים שתרומותיכם המקצועיות יוכרו ויתוגמלו כראוי. גם אם התוצאה אינה מיידית, הגישה הפרואקטיבית שלכם מכשירה את הקרקע לדיונים עתידיים ומציגה את המסירות שלכם לצמיחה אישית ולהשפעה ארגונית. בסופו של דבר, מאמר זה והטיפים שחלק עימנו היועץ העסקי יוסי שינובר, יסייעו לכם לעמוד על הערך שלכם בחברה ולהיות מלאים בביטחון כשאתם ניגשים לשפר את תנאי ההעסקה שלכם.