אומרים לכם צה"ל ואתם ישר חושבים על נגמ"שים מיושנים, קסדות ממלחמת העולם הראשונה ומימיות מעופשות שכבר ראו ימים טובים הרבה יותר? ובכן, כדאי שתחשבו שוב, כי מה שקורה בצבא ההגנה לישראל בשנים האחרונות הוא לא פחות ממהפכה טכנולוגית של ממש. ביותר ויותר תחומים, הצבא מאמץ טכנולוגיות חדשות וגאדג'טים שהופכים תחומים רבים בפעילות שלו ליותר נוחים, נגישים ויעילים. נכון, מהפכות כאלה לא קורות בין לילה ולוקח להן זמן רב להתרחש, ולכן משרתי המילואים מביניכם ודאי מצקצקים ונזכרים בציוד המיושן בו השתמשו ובבסיסים העתיקים בהם ביקרו בשירות האחרון, אז כדאי שתדעו שלאט ובשקט, יותר ויותר בסיסים הולכים והופכים למשודרגים ומתקדמים מאד. בואו נסקור כמה מהשינויים שהתרחשו בצבא ההגנה לישראל בשנים האחרונות.
פתרונות אחסון חכמים
עד היום, הייתה בעיה גדולה של אחסון בבסיסים סגורים בכל מה שקשור לנושא האחסון של הציוד האישי של החיילים. לרוב, אחסנו החיילים את הציוד האישי שלהם מתחת למיטות וכאשר הם יצאו מהבסיס לפעילויות או מבצעים ארוכים, כל הציוד היה מאופסן במכולה גדולה באחריות הרס"פ. בהחלט לא פתרון נוח ונגיש לחיילים. כיום מוצבים לוקרים חכמים בהרבה מאד בסיסים סגורים, המאפשרים לחיילים לאפסן את הציוד האישי שלהם, בין אם זה שהביאו מהבית או הציוד הצבאי שקיבלו מצה"ל בצורה נוחה ביותר. יותר מכך, חלק מהלוקרים מצוידים במסך מגע חכם המאפשר יצירת קוד משתמש לאבטחה מקסימלית על הציוד. החידוש הטכנולוגי הזה מנע לא מעט גניבות ואובדן מיותר של ציוד מאז שהוא נכנס לשימוש נרחב.
מטול חדש ומתקדם
מכירים את המטול המורכב על הנשק של הלוחמים ויורה סוגים שונים של רימונים? ובכן, הוא לא ממש השתנה בעשרות השנים האחרונות ובתקופה האחרונה צה"ל עובד במרץ על פיתוח ושדרוג שלו. המטול החדש יוכל להיפתח גם לצדדים, בניגוד למטול הישן, מה שמאפשר שיגור של טיל קטן בקוטר 40 ס"מ עד לטווח של קילומטר אחד. בנוסף, המטול יאפשר פעולה נוספת של פריצת דלתות שתחליף את חימוש הסיימון ויש סיכוי שהוא יחומש בנוסף בכלי שמחליף את טיל הלאו לשבירת קירות.
אגף סייבר חדש
האמת שזה די מתבקש שאגף כזה יוקם כבר, והחל משנת 2019 עובדים במרץ על הקמתו. זה לא שעד עכשיו צה"ל לא עסק בפיתוחים טכנולוגים ובלוחמת סייבר כמובן, רק שהתחום הזה היה פחות או יותר מפוזר בין כמה וכמה חילות ואגפים בצבא כמו למשל יחידות הכפופות לאגפי המודיעין והפיתוח בחיל האוויר ובחיל המודיעין. בנוסף, פרויקטים מסוימים כמו מערכת "כיפת ברזל" המוכרת והמערכת לאיתור מנהרות ומחילות תת קרקעיות, הוקמו בשיתוף התעשיות הבטחוניות. כעת, היחידה הזו תרכז את כל הפעילות ותדע לקשר בין כל הגורמים השונים העוסקים במלאכה.