רבים אינם זוכרים מתי מצרכים, ספרים, ביגוד וכל פריט אחר למכירה סומנו בתג מחיר. כמעט כל מוצר מיוצר עם וריאציה מסוימת של קוד המוצר האוניברסלי, המכונה בדרך כלל הברקוד, שהוא סדרה של פסים בשחור לבן שקורא אלקטרוני מתרגם כמספרים. כאשר אנחנו מגיעים לשלב התשלום בקופה, לרוב קיים קורא ברקוד שקורא את מגוון הברקודים הנמצאים על המוצרים ומציג על המסך מחיר עבור כל אחד מהם. כל כך פשוט. אבל מה זה ברקוד ואיך ניתן לקרוא אותם?
מהם הפסים שעל הברקוד?
הברקוד הוא סדרה של פסים בשחור לבן ברוחבים שונים המוטבעים על פריט או מוטבעים על תווית. לכל ברקוד יש בר התחלה וסרגל עצירה כדי לספר לקורא באיזו דרך נסרקים את הקוד. הפסים בין ההתחלה וההפסקה מייצגים מספרים המתארים תבנית מסוימת, שברחבי העולם משתמשים לרוב בתבנית שנקראת קוד מוצר אוניברסלי.
לקורא הברקוד קיימים שלושה חלקים:
לקורא או לסורק שלושה רכיבים בסיסיים: מערכת תאורה, חיישן / ממיר ומפענח. מערכת התאורה ממקדת אור בברקוד או דרכו ומייצרת אות חשמלי של מתח משתנה. החיישן / הממיר מתרגם את הדחף החשמלי לאות דיגיטלי. המפענח מאמת את האות, משנה אותו לפורמט ASCII (קוד ייצוג של תווים – ספרות, אותיות, סימני פיסוק ועוד) ומזין אותו למחשב.
איזה סוגי סורקים יש?
ארבעה סוגים של סורקים או קוראים משמשים לפרשנות ברקודים. עטים או מכשירי קריאה קטנים מועברים על פני הברקוד כדי להרים את התמונה; בדרך כלל הם מחוברים למכשיר בסיס באמצעות כבל.
סורקי לייזר משתמשים בקרן לייזר למקור האור. סורקי מכשירים CCD או צמד טעינה פועלים כמו מצלמות דיגיטליות עם עדשה אלקטרונית המודדת אור מהברקוד. מערכת מבוססת מצלמה מקליטה למעשה את התמונה במצלמת וידאו זעירה ואז מתרגמת אותה.
מה המשמעות של הפסים שעל הברקוד?
הפסים על ברקוד מייצגים מספרים מאפס עד 9. קוראי הברקודים רושמים שלושה סוגים של מידע: ארץ המוצא (הקודים משתנים ממדינה למדינה), יצרן המוצר והמוצר הספציפי אליו יכול מחשב להתאים – בסיס נתונים עם מחיר ומידע אחר. לכל מוצר יש מזהה ייחודי משלו.
למה משמשים הברקוד וקורא הברקוד?
קורא ברקוד משמש בעמדות הצ'ק אאוט ובנקודות מכירה כדי לרשום מחירים ולתת ללקוח חשבון. הם משמשים גם לתיעוד מלאי, להפקת הזמנות לפריטים מחליפים, לזיהוי כרטיסי טיסה ונוסעים, בדיקת מעקב אחר ספרי ספריה או כמעט כל מטרה אחרת בה יש לזהות ולהקליט נכון את הפריטים.
היכן נמצאים סורקים?
הסורקים הנפוצים ביותר הם כמה יחידות קבועות למעמד לקופה או לנקודת מכירה או כניסה דומה. סורקי הברקוד משמשים לעתים קרובות במקום שיש לסרוק חפצים גדולים, כגון עצים או חומרי בנייה. כמה גרסאות חדשות יותר הן אלחוטיות, אך טכנולוגיית הקריאה או הסריקה זהה למעשה.