אוכל ורשתות חברתיות הם כבר מזמן שני דברים שאי אפשר להפריד. כיום, יותר אנשים אופים עוגות ראווה, קינוחים, עוגיות ושאר מאכלים (מתוקים או מלוחים) ששוברים את הרשת, כשהכול קורה בפרסום תמונות וסרטונים. אם גם אתם רוצים לאפות עוגות, עוגיות או שאר מאפים שישברו את הרשת: כדאי לדעת איך מכינים עוגה מרהיבה שגם מצטלמת טוב. אז איך עושים זאת באמת?
השתמשו בתבניות אותיות
עוגות ראווה מאופיינות פעמים רבות בכיתוב של איחולים. תבניות אותיות הן מבין האביזרים הטובים ביותר כדי לכתוב על עוגות, כמו למשל עוגת יומולדת, או עוגה ליום נישואין, למסיבת אירוסין וכולי. כדי לעצב עוגות ראווה או לעצב אותיות, אפשר להשתמש גם בבצק סוכר וגם בצימיקאו (תחליף שוקולד שיש בו אחוז נמוך מאוד של קקאו) כדי ליצור אותיות ברורות. בחרו תבניות סיליקון של אותיות שיהיו גמישות ומקצועית להכנת אותיות בפונטים מגוונים.
בחירת פריטים ומצרכים לקישוט עוגה
כדי לאפות עוגת ראווה, חשוב שיהיו לכם את כל הפריטים, הקישוטים והמצרכים הנחוצים לאפייה טובה ואיכותית. כיום, יש חנויות אפייה מקצועיות המספקות לאופים את כל מה שצריך, החל מאבקות איכותיות וקמחים בכמויות גדולות או קטנות, עד ממרחים, סוכריות, בצק סוכר, צבעים לאפייה וכמובן ציוד כמו צנטרים, תבניות, מזלפים, וכל מה שדרוש ליצירת עוגת ראווה.
בחירת קונספט לעיצוב עוגה
כעת, לאחר שיש לכם את הציוד הדרוש: חשוב שיהיה לכם רעיון או קונספט שילווה את המלאכה. חפשו רעיונות ברשת של עוגות ראווה כמו עוגת חד קרן שעושות לא מעט הדים, עוגות גיבורי על או כאלה המעוצבות בהשראת סרטים, תקופות, חפצים ושאר רעיונות.
יש עוגות שפשוט נראות נפלא! כמו עוגות בצורות דלעת או אבטיח, ויש כאלה שפשוט מתחפשות למשהו אחר מקורי במיוחד ושוברות את הרשת. בחרו קונספט מתאים ונסו להבין כיצד תוכלו לייצר את העוגה המפתיעה ביותר. לדוגמא: אם החלטתם להכין עוגת יומולדת בקונספט של 'הלו קיטי' – אפשר להדפיס תמונת 'הלו קיטי' במדפסת מיוחדת של חנויות המתמחות באפייה.
היצמדו למתכונים
לאחר שבחרתם קונספט , כדאי להכין בסיס לעוגה שיהיה טוב ויציב, עליו תוכלו ליצור עוגת ראווה מושלמת. בחרו מתכון מנצח והיצמדו אליו. לדוגמה: אם בחרתם בעוגת ספוג שתהיה הבסיס לעוגה, בחרו מתכון לעוגת ספוג שיכולה להיות יציבה ולהחזיק מעמד תחת עיצוב.
קבלו טיפים טובים
כדאי להביט בסרטונים ביוטיוב שעוזרים להבין כיצד מכינים עוגות ראווה בצורה הנכונה. כשמגיע הזמן לצילום, בדקו מאיזה זוויות מצלמים את העוגה בדרך כלל מצלמים מאפים כמו למשל מלמעלה או מהצד. בדקו כיצד תוכלו לתפוס את העוגה שהכנתם בזווית הכי נכונה עם התאורה הטובה ביותר שתבליט כל פרט בעוגה. כדאי להפיץ את התמונה לאחר עריכה וייפויי, ברשתות החברתיות. אם יהיו לכם תוצאות טובות – תוכלו ליהנות עם הרבה לייקים ותגובות, מה שיעזור לכם להגשים מטרות.